Kiemelt ajánlatok

Margaréta Apartman Ház

Bónom-zugi nyaraló

Természetes Életmód Alapítvány Oktatóközpontja

Puskás Vendégház és Családi Pince

Garzó Tanya Vendégház

Platán Panzió

Balogh-Szatmári Kúria

Két Jóbarát Apartmanház

Kőtenger Panzió

Szalóki Üdülőház

Spirit Apartman

Hanga Vendégház

Csali Vendégház Tisza-tó

Fekete Macska Panzió

Elisabeth apartman

Legénd Üdülőfalu

Életfa vendégház

Nosztalgia Üdülő Parasztudvar

Természetes Életmód Alapítvány Oktatóközpontja

Komárom-Esztergom megye, 2835 Agostyán, Ágoston-liget, (Ökofalu) hsz.: 0116

Erdei iskola programok, táborok, túrák gyerekeknek, felnőtteknek, önfenntartó majorság, gyönyörű helyszínen, a Gerecse Tájvédelmi Körzet határában

Elérhetőségek:

Kapcsolattartó neve: Labanc Györgyi
Telefon: +36 30 419 5080
Mobil:
E-mail cím: bakfitty@t-online.hu
Weboldal: www.teaagostyan.hu

Szálláshely bemutatása:

Oktatóközpontunk - az Országos Környezet és Természetvédelmi Oktatóközpontok Szövetség (KOKOSZ) alapító tagja -, Agostyán határában, Ágoston-ligeten, Tatától 5 km-re, a Gerecse Tájvédelmi Körzet határában található. A 20 ha-os nomád tábor alatt az Árendás-patak található, ennek égerese a WWF mintaterülete.

Szervezetünk a Gerecse Natúrpark, valamint 2006 óta a Natura 2000 Európai Hálózat tagja, továbbá bekerültünk a Komárom Esztergom Megyei értéktárba is.

Alapítványunk minden évben meghirdeti táborait, erdei iskoláit; gyönyörű helyszínen, a Gerecse peremvidékén lévő kis falu (Agostyán) határában.

A tábor célja olyan ökológiai szemléletmód kialakítása, amely megérezteti, megérteti a gyerekekkel, hogy a természetben mindenfajta élőlényre szükség van, nincs káros és hasznos. A táborokban, különleges programot kínálunk gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt, hiszen a táborainkba családokat is szeretettel várunk.

Terepséták erdőn, réten, vízparton, ahol játékos tevékenységeken keresztül ismerkedünk az adott helyszín élővilágával. Megismerjük továbbá a gyógynövények gyűjtését, a gyógytea készítését, kóstolással egybekötve. Játékok, ékszerek készítése a természet kincseiből, (nádhajó, csuhé pillangó). "Állatok nyomán": állatnyomok kiöntése gipszből. A nomád élethez szükséges praktikák gyakorlása, elsajátítása: tűzgyújtás minden körülmények között, főzés agyagtűzhelyen, a csomózás tudománya, a szabad ég alatt hálás gyönyörűsége. Kézműves foglalkozások: bőrözés, agyagozás, nemezelés; használati tárgyak, játékok készítése. Ismerkedés az íjászat alapelemeivel: bot-, ősmagyar-, szkíta- és versenyíjakk

Elhelyezés:
Elhelyezés az egész évben a búbos kemencével fűthető Tanodában (20-30 fő), a pihenőházban (10-15 fő), nyáron 4-6 személyes sátorházakban (kb. 15 fő), vadlesen, katonai sátorban.
Saját hálózsák, papucs, zseblámpa, pohár a fogmosáshoz szükséges! Napi háromszori étkezést biztosítunk.

Közösségi terek:
30 fős TANODA, TEA ház (oktató és ebédlő), nyitott erdei iskolai előadó, játszótér, tűzrakó helyek, erdei futópályák

Az áramellátás napelemmel és szélkerékkel történik. A tábor területén 3 kút, iható forrás, szelektív hulladékgyűjtés és száraz toalett(ek) működik. Mosakodási lehetőség egyszerű zuhany (kemencében vagy üstben melegített kútvízzel), lavór, szabadtéri napkollektoros zuhanyozó.

Önfenntartó Gazdálkodás:
Nagy kihívást jelentett számunkra ezen ismeretek mentén létrehozni egy olyan szerves gazdaságot, ahol tudásanyagban együtt van a múlt a jövő elvárásaival és ami bemutató, iskola és oktatóhely is egyben. Természetesen a helyi önellátásra, önfenntartásra méretezve. Az állatcsoportok kialakításának főbb szempontjai: a terület eltartóképessége, hagyományok, őshonosság, önellátás, önfenntartás, bemutathatóság. Így lófajtánk a hucul, sertésből a mangalicát részesítjük előnyben. (Időnként vaddisznóval párosítva). Kecskéink magyar parlagi kecskék. Baromfiak: sárga magyar tyúk, magyar vadas (tarka) kacsa, fodros-tollú lúd. Nyúlból általában a magyar vadast tartjuk. A fönti útitársainkra egy komondor, puli és egy mudi vigyáz.


   


Vissza a kereséshez »